Altın Karne

Makale Detayı

Eğitimde Materyalin Önemi

Eğitimde materyal kullanılmasının temel amacı; öğrencilerin farklı öğrenme stillerini dikkate alarak kalıcı öğrenmeyi sağlayacak ortam oluşturmak, öğrendiklerini kalıcı hale getirerek akademik başarılarını yükseltmektir (McLoughlin, 1999).

Dersi güzelce anlatan öğretmen, dersinde eğer materyallerle konuları desteklediyse, öğrencisinin o konuyu unutma olasılığı yüzde yirmilere kadar inmiş olur.

Öğretim Materyallerinin Eğitim-Öğretime Sağladığı Yararlar

a.       Öğrenmeyi kalıcı hale getirir.

b.      Öğrencilerin ilgisini çeker.

c.       Öğrenmeyi güçlendirir.

d.      Anlamın gelişmesi ve anlatım kolaylığı sağlar.

e.       Öğretimde zaman kazandırır.

f.        Öğrenmede uyarıcı etki yapar.

g.       Düşüncenin devamlılığını sağlar.

h.       Öğretim süreçlerini güçlendirir ve etkin kılar.

i.         Sözcük gelişimine katkı sağlarlar (Şimşek,1997).

Nartest yazarları olarak bizler de bu bağlamda yüz yüze olan derslerde veya uzaktan online derslerde kullanılmak üzere TANE TANE serisi kitaplarımızı hazırladık. Bu kitaplarımızda konularla ilgili kısa notların ve özet bilgilerin devamında farklı farklı etkinliklerle ve alıştırmalarla konuyu pekiştirmeyi amaçladık. Devamında ise öğrencilerin tamamına yakınının çözebileceği tane tane konu testlerini yeşil sayfalara koyduk. Daha sonra ise mavi sayfalarımızda beceri temelli sorulara geçişi kolaylaştıran orta düzey sorulardan oluşan ünite değerlendirme testlerimiz var. Son olarak da MEB tarafından yayınlanan beceri temelli sorulara benzer yeni nesil üst seviye sorularımız mor sayfalarımızda.

Etiket: Fen Bilimleri

Yorumlar